Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Щоб скористатись сервісами МВС України потрібно вивчити російську мову

Щоб скористатись сервісами МВС України потрібно вивчити російську мову. Це випливає з відповіді МВС України на запит надісланий відомим маркетологом і громадським діячем Романом Матисом.

"Виявляється, що пошук на сайті МВС здійснюється російською. Тобто всі дані в базі забиті російською мовою:

Пошукові реквізити заповнюються російською мовою.

Пошук може здійснюватися за одним або декількома реквізитами. Поля "дата народження" та "дата зникнення" заповнюються з використанням електронного календаря, де зазначається число, місяць та рік зникнення або період; "регіон (орган внутрішніх справ)" - зазначається назва регіону (органу внутрішніх справ), що здійснює розшук. 

Наприклад, для пошуку усіх осіб, які переховуються від органів влади з прізвищем Іванов та розшукуються правоохоронними органами Донецької області, необхідно зазначити прізвище "ИВАНОВ" та у полі "регіон (орган внутрішніх справ)" вказати "ДОНЕЦКОЙ".

Немає меж обуренню, хіба у нас немає державної мови в країні, чи що це має означати, це робиться спеціально щоби легше було ворогу зливати інформацію? Закликаю НЕГАЙНО ВИПРАВИТИ це неподобство і задекларувати офіційну позицію.", - таке звернення надіслав Роман до МВС України через їх офіційну сторінку у Facebook.

Далі приводимо скріншоти листування з адміністратором сторінки "МВС України" в результаті якої активіст був заблокований і повідомлення вилучені.






Для довідки:

В Україні одна державна мова обов'язкова для використання в усіх органах державної влади. Обов'язкове вивчення російської мови в Україні припинено з здобуттям незалежності України в 1991 році. 

Таким чином виросло ціле покоління яке взагалі не вивчало російську мову і яке не зможе скористатись послугами державного органу МВС України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ