Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика  |  Cуспільство

Міська рада Маріуполя проголосувала за визнання «агрессии с Востока»

На сайті міської ради Маріуполя побоялись назвати Росію агресором. У повідомленні про вчорашні рішення ради завуальовано вказано, що депутати проголосували за визнання «агрессии с Востока».

Учора, 27 січня, на позачерговій сесії Маріупольської міської ради було одностайно (50 голосами) підтримано рішення Верховної Ради України щодо визнання Росії країною-агресором. Однак, на сайті маріупольської міської ради вирішили про це не згадувати.

Прес-служба маріупольської міської ради проявила дива винахідливості, зробивши усе можливе, щоб не назвати Росію агресором.

У новині під нейтральним заголовком «Депутати Маріупольської міської ради підтримали сьогоднішні рішення Верховної Ради України» сором’язливо вказано, що депутати «Олександр Ярошенко та Ігор Решетняк внесли пропозицію підтримати два сьогоднішніх рішення Верховної Ради України: про визнання агресії зі Сходу та затвердження порядку визнання організацій терористичними (затверджений порядок – це перший крок до визнання ДНР та ЛНР терористичними організаціями)».

Водночас на сайті Маріупольської міської ради немає офіційного рішення ні у розділі «Рішення міської ради», ані в розділі «Проекти рішень», тому питання про те, за що конкретно проголосували депутати, залишається відкритим.

За словами місцевого журналіста й волонтера Вадима Джуваги, завуальовані формулювання пов’язані з тим, що частина депутатів міської ради залишаються латентними прихильниками Росії.

«З 76 депутатів залишилося, наскільки мені відомо, біля 50. Решта повтікали. Зокрема, Петро Іванов (керівник фракції Партії регіонів у міській раді Маріуполя – «Гал-інфо») був «смотрящим» від Януковича і одним з керівників сепаратистів. Він утік іще в червні. Отже, відсутні майже 30 депутатів. А ті, що залишилися, звісно, мають «рило в пушку», але вирішили про всяк випадок проголосувати. Само собою, що серед них є латентні прихильники сепаратистів, але вони про це не кричать вголос. Публічно вони або зовсім політичних оцінок не дають, або дають завуальовані оцінки. Так би мовити, ні нашим, ні вашим», – сказав журналіст.

Журналіст зазначив, що серед населення Маріуполя також залишається досить багато прибічників «днр/лнр».

«Я збирав місцевих прихильників сепаратистів, тицяв їх носом у воронки, кажу: подивіться, звідки прилетіло. Вони у відповідь: це українська армія. За моїми спостереженнями, в місті приблизно 70% латентних прихильників сепаратистів, 30% – за Україну. Останні події перехилили на український бік ще відсотків 10-15», – зазначив журналіст.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ