Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ліхтарі на пр.Свободи демонтують для реставрації

Для проведення фахової реставрації працівники ЛКП «Львівсвітло» разом з фахівцем управління демонтовують ліхтарі на пр.Свободи, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Загалом буде демонтовано 13 ліхтарів, які були встановлені у місті ще в 1908 році і  в нижній частині є автентичними. З них є кілька пошкоджених – їх треба буде скріплювати. В усіх втрачені дверцята для ревізії. В процесі реставрації їх розчистять від нашарувань фарб, з під яких уже погано видно орнамент. Також планується доробити втрачені верхні частини ліхтарів, відповідно до фотографій», - розповіла Лілія Онищенко.

Як додала Лілія Онищенко, реставраційні роботи розпочнуть після ухвалення міського бюджету розвитку. «Якщо буде фінансування, то відреставрувати ліхтарі та повернути їх на пр.Свободи ми зможемо до кінця року», - сказала Лілія Онищенко.

Нагадаємо, у зв’язку з продовженням тролейбусного маршруту до пр.Свободи, на проспекті тимчасово влаштовано нові опори. Після реставрації історичні ліхтарі повернуть на пр.Свободи, а нові опори будуть в подальшому використані для потреб ЛКП «Львівелектротранс».

Загалом на пр.Свободи є 33 історичні ліхтарі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ