Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройде круглий стіл з підтримки людей, які втратили близьких

В четвер, 5 лютого в 11.00 Школа біоетики Українського католицького університету запрошує на круглий стіл “Духовний та психологічний супровід осіб, які втратили близьку людину”, повідомили організатори.

У дискусії візьме участь професор Міжнародного Богословського Інституту Camillianum отець Арнальдо Панграцці, провідний експерт у ділянці душпастирства охорони здоров’я, який ініціював cтворення багатьох груп взаємодопомоги у Північній та Південній Америці, Європі, Азії та Африці. У круглому столі також візьме участь отець Ігор Бойко, директор Школи біоетики УКУ, Ростислава Пекарюк, психолог-консультант, отець Андрій Хомишин, військовий капелан для військових у зоні АТО, та особи, які втратили близьку людину під час Майдану та в зоні АТО.

“Мета круглого столу – надати психологічну та духовну підтримку пораненим та родинам, які втратили своїх рідни на війні. Для цього Школа біоетики готова залучати провідних фахівців з різних галузей”, -  наголосив отець Ігор Бойко.

Під час круглого столу отець Арнальдо розповість про почуття з якими стикається людина після втрати близьких, про те, якими є особисті та спільнотні ресурси для подолання драматичних сторінок життя. Доповідач проанонсував, що у своєму виступі розповість про те, як Церква мала б підтримувати осіб, які пережили втрату.

Отець Ігор Бойко наголошує, що на круглому столі буде можливість обговорити усі спірні питання пов’язані зі  створенням груп взаємної підтримки. Наприклад, чи можуть люди, які раніше пережили горе, підтримати тих, які зараз переживають втрату.

Про психологічні проблеми українського суспільства розповість Ростислава Пекарюк, яка безпосередньо працює із особами, які втратили близьку людину. Пані Ростислава розповість про те, як ЗМІ оживлюють спогади, адже нагадують про події Майдану та війну на Сході. «Великою проблемою є те, - підкреслює психолог, - що, на даний час, важко зібрати сім’ї, які втратили рідних для груп взаємопідтримки».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ