Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко зустрівся із главою УГКЦ

Президент Петро Порошенко провів зустріч із Верховним архієпископом Української греко-католицької церкви Святославом Шевчуком. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Співрозмовники обговорили провідну роль, яку відіграє Церква у такі переломні моменти існування нації, який зараз переживає Україна, наголосили на важливості духовної складової для укріплення Держави та досягнення перемоги.

Глава держави висловив подяку за активну патріотичну позицію, яку займає особисто Верховний архієпископ Святослав та предстоятелі та священники Української греко-католицької церкви щодо підтримки державності і духовності у країні. "Великої поваги і вдячності заслуговує Ваша позиція щодо агресії Росії, щодо молитов за Українську державу, за воїнство, за воїнів, які захищають найцінніше, що ми маємо, – нашу волю, державу, майбутнє", – наголосив Президент.

"Ви робите безцінний внесок в забезпечення миру, миру в душах, адже ворог України прагне не лише забезпечити собі військову перемогу, але й відкрити другий фронт всередині країни, посіяти ненависть, і слово Церкви, яка закликає Україну до єднання, сьогодні надзвичайно потрібне, можливо, як ніколи в нашій історії", – сказав Петро Порошенко.

У свою чергу, Верховний архієпископ Святослав, звертаючись до Президента, відзначив: "Церква і в Україні, і поза її межами розуміє складність тієї місії, яку на Ваші плечі поклав Господь Бог. І ми не тільки за Вас молимося, підтримуємо, – ми активно намагаємось працювати на різних рівнях. Сьогодні перед нами стоїть одне завдання – ми маємо захистити Державу".

"Ми намагаємось на різних рівнях, у різний спосіб задіяти усі наші духовні сили, наші можливості як церковної структури і як Церкви глобального масштабу, щоб підтримати нашу Державу і послужити людям", – сказав Святослав Шевчук.

Глава УГКЦ поінформував, що під час свого нещодавнього візиту до Святого Престолу просив Папу Римського ініціювати благодійну допомогу Україні на міжнародному рівні. "Ми намагатимемося все зробити, щоб рятувати людей", – заявив Верховний архієпископ. "Я сказав Папі, що сьогодні наша Церква – це військово-польовий госпіталь, який лікує людські душі, лікує рани і намагається прислужити", – сказав він.

Глава УГКЦ повідомив, що під час нещодавньої поїздки до Ватикану порушив питання Надії Савченко. "Ми постійно про неї згадуємо, молимося, і у всіх перемовинах ця тема завжди виноситься, бо Надія – це символ, символ життя і смерті, права і безправ’я, правди і брехні", – заявив Владико. Глава УГКЦ висловив сподівання, що з боку Святого Престолу будуть зроблені кроки щодо долі Надії.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ