Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Депутати ввели адміністративну відповідальність за банківські спекуляції

Рада прийняла законопроект №2085 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних з банком осіб. За нього в понеділок, 2 березня, проголосували 260 народних депутатів, передає кореспондент НБН.

«На сьогоднішній день фінансовий стан банківської системи щодо результатів та капіталізації є дуже складним, разом з тим багато банків сьогодні проводять ризикові операції, які тягнуть за собою додаткові ризики щодо формування резервів, збитковості і зменшення надійності банків», – сказав представник президента у Верховній Раді Степан Кубів.

За його словами даний документ передбачає виконання зобов'язань підписаних з ЄС і МВФ.

«Законопроектом пропонується внесення в змін до закону України про адміністративні правопорушення Кримінального кодексу, де передбачається істотне посилення відповідальності пов'язаних осіб і, разом з тим це гарантує повернення депозитів у банках, які займаються ризиковими операціями», – зазначив він.

«Невже ми не зможемо проголосувати законопроект внесений президентом і зобов'язати власників банків відповідати за кожну вкладену копійку людьми», – підкреслив спікер парламенту Володимир Гройсман перед голосуванням.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ