Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Визначено двох кандидатів на очільника ДФС Львівщини: Юрій Каспрук та Маркіян Мальський

Голові Державної фіскальної служби конкурсна комісія рекомендуватиме одразу двох претендентів на посаду керівника ДФС у Львівській області. Йдеться про Юрія Каспрука та Маркіяна Мальського.

 Як повідомило Львівському порталу джерело у ДФС, власне ці двоє претендентів під час співбесіди набрали найбільше балів.

Варто нагадати, що нардепи лобіювали зовсім іншого кандидата. На думку народних обранців, очолити львівську ДФС мав би Віталій Дума. 

Юрій Каспрук та Маркіян Мальський були серед п’ятірки кандидатів на посаду очільника ДФС області, які не побоялись з’явитись на суд громадськості. Громадська люстраційна рада провела заслуховування кандидатів 25 лютого.

Отже, 35-річний Юрій Каспрук працює у податкових органах з грудня 2002 року й до сьогодні. Освіта вища юридична, вища економічна, кандидат економічних наук. У 2002 році закінчив Львівський національний університет ім. І. Франка за спеціальністю «Правознавство», у 2003 році – Львівський державний аграрний університет за спеціальністю «Облік і аудит», у 2012 році присуджено науковий ступень – кандидат економічних наук.

Має досвід роботи на керівних посадах 7 років. За інформацією, наданою кандидатом, з березня 2012 року перебуває на посаді заступника начальника управління – начальника відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова. 

На громадських слуханнях Юрій Каспрук заявив, що на фіскальній службі працює 15-20% хабарників.

Другий ймовірний кандидат, Маркіян Мальський, ще молодший – 31 рік. Син колишнього Посла України в Польщі Маркіяна Мальського. 

Мальський молодший – партнер адвокатської компанії Arzinger. Освіта вища юридична, вища економічна, кандидат юридичних наук. У 2006 році закінчив Львівський національний університет за спеціальністю «Міжнародні економічні відносини», у 2007 році той же університет за спеціальністю «Правознавство», у 2007 році – Інститут світової торгівлі (Берн, Швейцарія) за спеціальністю «Міжнародне право та економіка», у 2006 році – Стокгольмський університет (Швеція) за спеціальністю «Міжнародний комерційний арбітраж»; у 2012 році присуджено науковий ступень – кандидат юридичних наук. Має досвід роботи на керівних посадах 9 років.

Маркіян Мальський спеціалізується на наданні юридичної підтримки в інвестиційних проектах, а також представництві в судових органах України інтересів клієнтів і вирішенні спорів в порядку міжнародного комерційного і інвестиційного арбітражу. Попри молодий вік, кандидат запевняв присутніх, що у нього глибокий досвід у податках. Однак в плюс собі поставив, що стосунку до державних служб не має, і наголосив, що фіскальній службі потрібні молоді ентузіасти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ