Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Вечорами стало дуже небезпечно ходити вулицями Шевченківського району Львова, - активісти

У Шевченківському районі Львова досі не розкрито низку резонансних злочинів. Також, тутешні жителі нарікають, що вулицями не патрулюють правоохоронці. Відтак, мешканці Шевченківського району вимагає від міліціянтів належно виконувати свої обов’язки. Про це повідомила прес-служба "Народного контролю".

«Вечорами стало дуже небезпечно ходити по вулицях. Навіть серед білого дня в районі 30-ї школи дівчинка постраждала від злодійки, яка зняла з неї золоті сережки. Батьки дівчинки написали заяву в міліцію, сказали що її опитають, покажуть їй фотографію але вже пройшло тиждень часу дівчинку ще міліціянти не опитували . Більше того. Кожний день у нас в районі щось стається: як не грабують магазин, то зливають бензин в машинах, вибивають скло, крадуть номера, виривають сумку на зупинці. Підприємці вже, навіть, не хочуть звертатися в міліцію, кажуть, вони не шукають», – розповідає координатор «Народного Контролю» Олена Харілова.

Такий стан прокурор міста Андрій Гнатів у інтерв’ю в газеті «Львівська пошта» пояснив незалежною профілактичною роботоюправоохоронців району та постійною ротацією кадрів у Шевченківському райвідділіміліції: «Відсутність стабільності на руку злочинцям, тому ситуацію треба якнайшвидше виправляти».

Один з лідерів «Народного Контролю» та керівник «Народної Самооборони» Валерій Веремчук наголошує, позаяк, є нарікання з боку громадян на бездіяльність правоохоронців у Шевченківському райвідділі негайно мають бути прийняті відповідні кадрові рішення.

«Якщо самі керівники Шевченківського райвідділу не дають собі ради – ми будемо звертатися до керівника обласної міліції Дмитра Загарії, до керівника міської міліції щоби вони підібрали такі кадри, які зможуть ефективно працювати у цьому районі. Варто пам’ятати, правоохоронцям ніколи не вдасться відновити довіру до себе якщо на місцях будуть бездіяльні керівники», – за акцентував Валерій Веремчук.

У свою чергу, журналістів «Народного Контролю» головний міліціонер Львова Павло Герасим запевнив, мовляв, якщо ситуація у Шевченківському районі не зміниться не виключно, що такивідбудеться «чистка кадрів».

«Громадяни які відчувають, що десь в них є недостатньо міліції, принаймні, щоб зателефонували до мене або прийшли на прийом і повідомили мене про це. Я вам обіцяю, щозверну більшу увагу на Шевченківський район. Ми підсилимо його іншими нарядами, а також звернуся до громадських формувань», – за резюмувавПавло Герасим.

Додамо, раніше волонтери «Народної Самооборони» активно співпрацювали з Шевченківським райвідділом. Втім, нове керівництво усунуло активістів з приміщення райвідділу,і, відповідно, не захотіло співпрацювати з волонтерами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ