Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В четвер на сесії відведуть ділянку під будинок для учасників АТО

Львів одним із перших розробив механізм виділення землі під багатоповерхове будівництво для учасників АТО. Було прийнято першу ухвалу – щодо надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у районі вул. Під Голоском. Другу ж ухвалу – про затвердження ЛКП «Рембуд» проекту землеустрою щодо відведення ділянки та надання її у постійне користування для будівництва – розглядатимуть у четвер на сесії міськради. Якщо її проголосують, то одразу ж розпочнуться підготовчі роботи до будівництва, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У Львові зареєстровано значну кількість звернень від учасників АТО щодо надання земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва – на сьогодні їх вже понад 1100. Львів не володіє такими великими територіальними ресурсами, щоб забезпечити всіх охочих – такі вільні земельні ділянки для індивідуального будівництва є в межах області.

Відтак, було прийнято рішення щодо надання земельної ділянки для багатоповерхового житлового будівництва. Попередньо її розташовано в районі вул. Під Голоском. Це вільна земельна ділянка, яка знаходиться у власності міста і раніше нікому не була надана. Тут може бути запроектовано будинок, який повинен буде вмістити близько 400 квартир.

«Ми втратили вже близько 2-3 місяців, адже технічна документація на земельну ділянку була готова ще наприкінці лютого. Наше завдання – почати будівництво багатоповерхівки для учасників АТО якнайшвидше. Якщо на наступній сесії те питання буде нарешті проголосоване, розпочнуться підготовчі роботи щодо виготовлення документації. Буде проведено конкурс і визначено організацію, яка займатиметься проектом будівництва. Нагадую, в держбюджеті закладено 300 млн грн на будівництво житла для учасників АТО», – зазначив Сергій Коровайник, начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР.

За його словами, стримуючий фактор – у позиції частини родичів учасників АТО, яка пропонує оформити земельну ділянку на громадську організацію, що, однак, згідно із законодавством, є неможливим на безоплатній основі. Окрім того, надання ділянки ГО передбачено лише на конкурсній основі.

«Піднімається питання – чи зможе наше комунальне підприємство будувати? Відзначу, що воно діюче, має досвід проведення такого виду робіт, а також значну суму коштів у статутному фонді на здійснення містобудівної документації та проведення сюди комунікацій. Це єдине ЛКП, яке в статутному фонді передбачає таке будівництво і має право ним займатись. Якщо ж це буде громадська організація, то ми не зможемо оформити на неї ділянку не на конкурсній основі», – зазначив Сергій Коровайник.

Він також підкреслив, що район вул. Під Голоском – досить перспективний і розвиватиметься найближчим часом. Зокрема, низку земельних ділянок довкола за кілька місяців буде виставлено на аукціон для будівництва багатоповерхового житла.

Нагадаємо, згідно з рішенням виконавчого комітету, було створено відповідну робочу групу, яка займається питанням будівництва. До її складу входять і представники учасників АТО, і депутатський корпус, і працівники міськради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ