Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Олег Синютка: роботу ЛАЗу можна відновити, якщо знайти ефективного власника

Голова Львівської ОДА Олег Синютка в коментарі Гал-Інфо підтвердив, що роботу Львівського автобусного заводу можна відновити. Для цього підприємство потрібно повернути у державну власність, аби в подальшому знайти ефективного власника.

"Ми разом з представниками Львівського автобусного заводу та ветеранами ЛАЗу пройшлися по всій території підприємства, відвідавши практично всі цехи. Збережене устаткування, збережено конвеєрні лінії, сьогодні в цехах повністю можливо відновити роботу", - зазначив Олег Синютка.

Він також зазначив, що зруйновані цехи Львівського автобусного заводу, котрі розташовані з боку вул. Стрийської, не важливі для робочого процесу. "Вони не придатні для використання, однак, вони не потрібні в технологічному процесі", - розповів очільник області.

Для того, аби розпочати процес повернення підприємства у державну власність, необхідно прийняти відповідний законопроект. "Відбулось засідання депутатської групи "Львівщина" спільно з головою обласної ради. Також було звернення від депутатів обласної ради. Ми підготували відповідний законопроект та сподіваємось, що народні депутати від Львівщини внесуть його на розгляд Верховної Ради", - висловив сподівання Олег Синютка.

Також він прокоментував проведення торгів майном Львівського автобусного заводу. "Щодо реалізації майна ЛАЗу, я дотримуюсь думки, що спочатку потрібно відновити виробництво, знайти ефективного власника, а вже потім розглядати питання про непрофільні активи. Не можна спочатку розпродувати...", - наголосив він.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ