Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському університеті бізнесу та права триває міжнародна конференція «Безпека, екстремізм, тероризм»

23 квітня ва актовому залі Львівського університету бізнесу та права, що у Львові за адресою вул. Кульпарківська, 99, розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція «Безпека, екстремізм, тероризм».

Відкриваючи пленарне засідання, вітальним до учасників конференції звернулася ректор Львівського університету бізнесу та права, доктор економічних наук, професор Лариса Янковська.

У своєму виступі вона зазначила, що головною метою наукового форуму є вплив на вирішення проблем безпеки, екстремізму та тероризму та взаємний обмін науковими та практичними знаннями.

Відтак, у процесі роботи конференції буде обговорено ряд важливих і актуальних тем: європейський та трансатлантичний простори безпеки, теоретичні та методологічні аспекти безпеки, права людиниі боротьба з тероризмом, Східноєвропейський та російський безпековий простір, реформа сектору безпеки, безпека і антикорупційна політика в Європейському Союзі, безпека та економічна ситуація в Україні, проблеми освіти в Україні, судоустрою, прокуратури та адвокатури.

За словами ректора Лариси Янковської, враховуючи останні драматичні події в державі, втрату вагомої частини туристично-рекреаційного потенціалу внаслідок анексії Криму, промислового потенціалу у зв’язку з військовим конфліктом на сході країни, найважливішим стратегічним орієнтиром сьогодні має стати забезпечення соціально-економічної безпеки України. «Дуже сподіваюся, що на цій конференції спільно з нашими іноземними колегами нам вдасться напрацювати дієві політично-правові, організаційні, економічні механізми, що сприятимуть забезпеченню соціально-економічної безпеки України, включенню держави у європейський безпековий простір» - зазначила виступаюча.

В роботі конференції беруть участь науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів, науково дослідних установ, представники органів державної влади, громадських організацій – з України, Польщі, Німеччини, Словаччини, Чехії, Сербії.

Під час пленарного засідання, зокрема, виступили ректор коледжу ББС з міста Клоппенбурга (Німеччина), доктор наук Гюнтер Любке, проректор цього коледжу, доктор наук Отто Штаммерманн, ректор Вищої школи ринкового управління та іноземних мов у Катовіцах (Польща), доктор наук, професорАнджей Ліманський, ректор Вищої школиіндивідуальної та публічної безпеки «АПЕЙРОН» у Кракові, доктор наук Юліуш Півоварський.

В процесі роботи наукового форуму відбулося декілька урочистих церемоній. Зокрема, зарубіжні учасники конференції - доктори наук Гюнтер Любке, Отто Штаммерманн та Анджей Ліманський стали почесними професорами Львівського університету бізнесу та права. Під оплески присутніх їм було вручено мантії.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ