Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській області зменшилося безробіття

За даними Львівського обласного центру зайнятості, кількість зареєстрованих безробітних порівняно з кінцем лютого 2015 року зменшилась на 0,8% і на кінець березня склала 24,5 тис. осіб. Повідомили в ГУ статистики у Львівській області.

У березні 2015 року допомогу з безробіття отримували 20,6 тис. осіб. Середній розмір допомоги становив 1128 грн., або 92,6% від рівня мінімальної заробітної плати.  

Рівень зареєстрованого безробіття на кінець березня 2015 року склав 1,5% населення працездатного віку, у тому числі у сільській місцевості – 1,6%, у міських поселеннях – 1,5%. 

Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених підприємствами, установами й організаціями до служби зайнятості, у березні 2015 року порівняно з лютим 2015 року зросла на 6,6% і на кінець місяця становила 1749 осіб. 

На 10 вільних робочих місць (вакантних посад) претендувало 140 осіб. Значення цього показника коливалося від 67 осіб у Львівському міському центрі зайнятості до 940 осіб – у Моршинському міському центрі зайнятості. 

За професійними групами найбільший попит на робочу силу спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (23,8% від загальної кількості заявлених вакансій), працівників сфери торгівлі та послуг (20,8%), робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (17,3%), а найменший – на технічних службовців (2,9%), кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (3,0%). 

Найбільше навантаження зареєстрованих безробітних на 10 вільних робочих місць спостерігалося на технічних службовців – 353 особи, на законодавців, вищих державних службовців, керівників, менеджерів (управителів) – 300 осіб. 

За сприяння державної служби зайнятості у січні–березні 2015 року працевлаштовано 5,9 тис. осіб (15,8% громадян, які мали статус безробітного у цьому періоді), в тому числі у березні п.р. – 2,4 тис. осіб. Частка працевлаштованих у березні становила 8,4% громадян, які мали статус зареєстрованого безробітного в цьому місяці. Найбільше значення даного показника у березні п.р. зафіксоване у Новороздільському міському центрі зайнятості (15,8%), найменше – у Жовківському районному центрі зайнятості (4,5%). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ