Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тягнибок представив «Легіон Свободи»

Українські націоналісти створили власне комбатантське об'єднання бійців, які беруть участь у російсько-українській війні. Про це сьогодні у Чигирині під час вшанування героїв Холодного Яру заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Повідомив «Вголос».

«Для нас це особливій день – ми освячуємо «Легіон Свободи». У нас виникла ідея усіх «свободівців», які воюють за Україну, організувати у комбатантське об'єднання. Щоб потім, після нашої перемоги, перемоги України над московським ворогом, можна було б реабілітовувати наших комбатантів, надавати психологічну допомогу, знайти їм роботу. А сьогодні – допомагати їм у цій війні, допомагати пораненим, родинам загиблих», – заявив очільник українських націоналістів під час виступу на центральному стадіоні Чигирина.

За словами Тягнибока, сьогодні у складі «Легіону» - 1000 «свободівців», 127 з них це депутати і чиновники усіх рівнів. «Легіонери» - це фронтовики, що перебувають у складі Збройних Сил, Національної гвардії України, спецпідрозділів МВС та добровольчих формувань.

Командиром «Легіону Свободи» став Олег Куцин – очільник донецької «Свободи», командир добровольчої чоти «Карпатська Січ».

У війні «Легіон» втратив вже 13 бійців. 69 бійців дістали поранення різного ступеню тяжкості. 15 бійців нагороджені державними нагородами, Антон Цедік із батальйону «Донбас» нагороджений посмертно.

У представленні «Легіону» в Чигирині взяли участь ті бійці, які наразі проходять реабілітацію чи перебувають на ротації.

«Сьогодні око милувалося, коли у Чигирині маршували націоналістичні підрозділи. Вони вигукували «Слава Україні!», як це було рік тому на Майдані. І сьогодні це націоналістичне відоме по всьому світу як гасло перемоги», – зазначив Олег Тягнибок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ