Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Австрійці готові збудувати притулок для бурих ведмедів до кінця року

Австрійський фонд VIER PFOTEN International ("Чотири Лапи Інтернешнл") готовий до кінця 2015 року збудувати притулок для бурих ведмедів у Яворівському районі Львівської області. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА. Олексій Балицький.

Притулок будуватимуть у межах Меморандуму про співпрацю між Львівською ОДА та фондом з Австрії VIER PFOTEN International.

Об’єкт розрахований передовсім на бурих ведмедів, яких незаконно та в неналежних умовах утримують у розважальних закладах.    

"Львівська ОДА підтримує створення такого притулку в межах області, оскільки з одного боку це дасть можливість гарантувати захист і реабілітацію бурих ведмедів, а з іншого – сприятиме розвитку туристичної інфраструктури області та залученню інвестицій в економіку", - сказав директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Олексій Балицький.

Попередньо зацікавлені сторони опрацювали декілька варіантів розміщення притулку. Вибір припав на ділянку землі в межах Домажирської сільської ради. Земельна ділянка має площу понад 20 гектарів. Із них 0,5 га перебуває у постійному користуванні Яворівського державного лісового господарства, 18 га – у постійному користуванні Страдчівського навчально-виробничого лісокомбінату, ще 1,9 га - державні землі сільськогосподарського призначення.

Яворівській районній державній адміністрації, Домажирській сільській раді, Національному лісотехнічному університету України, ОК СЛГП "Галсільліс" рекомендували сприяти в оформленні матеріалів щодо користування земельними ділянками під розташування притулку та робити це максимально швидко.

Натомість VIER PFOTEN International готовий підготувати проект інвестиційної угоди та опрацювати пропозицію відновлення популяції ведмедя бурого у ході реалізації проекту.

Довідка

VIER PFOTEN International уже реалізував подібні проекти у Польщі, Сербії, Німеччині та Україні. У Німеччині, наприклад, із 2006 року діє притулок "Ведмежий заповідник Мюріц".

Сьогодні там перебуває 19 бурих ведмедів, яких забрали з приватних тісних вольєрів. Зараз тварини мають якісне харчування та живуть на великих територіях. Німецький заповідник охоплює 16 гектарів лісу, з яких 12,5 га є повністю в розпорядженні ведмедів. На утримання однієї особини ведмедя в рік витрачають понад 5 тисяч євро.

"Ведмежий заповідник Мюріц" приваблює щоразу більше відвідувачів – минулого року зафіксовано новий рекорд відвідувачів (понад 70 тисяч).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ