Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині батьки не пускають дітей в садочок, бо вважають, що завідувачка схильна до садизму

Справжній скандал розгорівся в селищі Нові Стрілища Жидачівського району Львівщини. До редакції звернулися батьки дітей, які є вихованцями місцевого дошкільного навчального закладу «Берізка». Вони влаштували протест проти поновлення на роботі колишньої виховательки, а нині завідувачки дитсадка, яка, на їхню думку, у садистський спосіб виховує дітей.

Отож, Ларису Бондаренко – саме так звати завідувачку дитсадка, яка раніше працювала у цьому ж дошкільному закладі вихователькою, рік тому звільнили з посади після численних скарг обурених батьків, котрим діти скаржилися на те, що з ними грубо поводяться.

Усі чули ці історії, але громадськість не надавала їм значення. Однак батьки спілкуються між собою, і факти грубого поводження з маленькими дітьми ставали все більш відомими, при  цьому ці факти були просто неприпустимі та обурливі.

Зокрема, батьки повідомили про випадок, коли за те, що одна дівчинка не слухалась, начебто завели цю дитину на горище і на сходовій клітці, тримаючи за ручки, виставили її за поручні над сходами. Помічниця виховательки побачила це і забрала дитину.

Іншим батькам довелося забрати свого сина з дитячого садка, бо він почав затинатися. На подвір'ї він бився з дітьми. Щоб покарати хлопчика, розповідають батьки, Бондаренко нібито завела його у павільйон, покликала інших дітей і ті бити його. Знову ж таки одна з працівниць дитсадка побачила цю картину, коли хлопчик вже кричав та плакав.

Окрім того, за словами батьків, практикувались цікаві методи присипляння дітей, коли ті не хотіли цього робити. Ніби дитину накривали ковдрою і могли так утримувати, поки вона не заспокоїться.

Батьки розказали і про інший шокуючий випадок, коли хлопчику, який нині вже у 4 класі, зв'язали руки та ноги скетчем, заклеїли рота і поставили його на підвіконня.

Минув час і Лариса Бондаренко стала завідуючою дитсадком, що значно обмежило її контакти з дітьми. Однак обурені батьки звернулися у районну раду, а згодом і районний відділ освіти.

Торік батьки зініціювали збори - за участю голови райвно. Після цього був наказ на звільнення Лариси Бондаренко. Натомість вона подала до суду на одну маму за наклеп, але суд програла. Однак іншим судом вона поновилася на посаді через те, що в наказі про звільнення була помилка. 12 травня цього року судовим рішенням її поновили на посаді. 1З травня о 8.00 вона приїхала на роботу, але виконувач обов'язків дитсадка відмовилася проводити передачу майна без спеціальної комісії. Печатки та документи їй не передали. «Як можна її поновити на роботі? Хто нестиме відповідальність за життя та здоров'я наших дітей?» - запитують батьки.

За їх словами, того дня садочок був закритий. На роботу прийшли вихователі, але батьки дітей не привели.

У дитсадку навчається 21 дитина. Майже всі батьки проти того, щоб Лариса Бондаренко далі там працювала, тому домовились що до кінця тижня ніхто діток в садочок не вестиме. Батьки готові до протесту і сповнені рішучості не пустити завідувачку на роботу.

Батьки написали заяву і мають намір завезти її в прокуратуру Львівської області.

«Там зібрано достатньо свідчень батьків і доказів. Якщо вона не хоче йти з роботи, то хай відповідає за свої вчинки перед законом, - кажуть батьки.

У департаменті освіти та науки Львівської ОДА повідомили, що вони знають про ситуацію у садочку «Берізка» і що свого часу реакція була така, що Ларису Бондаренко звільнили, однак вона поновилася на роботі через суд, і це вже, мовляв, питання до наших судових органів.

Однак, як повідомили батьки, коли райвно програло суд (про звільнення) у першій інстанції, тоді ж воно подало апеляцію, однак районний відділ освіти не проплатив судовий збір, і суд не взяв до розгляду апеляційну скаргу.

Батьки зібрали підписи проти завідувачки садочка "Берізка".


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ