Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Надзвичайний випадок стався в Ожидівській школі: під час молебня знепритомніло 26 школярів

Надзвичайний випадок стався 20 травня приблизно в 11.30 в Ожидівській школі, що у Буському районі Львівської області. Під час молебня до Пресвятої Богородиці, який проходив у актовому залі школи, приблизно 40 школярів відчули запаморочення. Про це Гал-інфо повідомив один з мешканців Буського району.

За його словами, шестеро дітей було госпіталізовано, іншим надали першу медичну допомогу на місці.

«Приїхало кілька машин швидкої допомоги, а також кілька авто служби надзвичайних ситуацій», - розповів мешканець.

За його словами, місцеві люди кажуть, що таке масове запаморочення могла спричинити надмірна концентрація у повірті агрохімікатів, якими у цю пору фермери і орендарі оприскують свої поля.

Однак офіційна версія - задуха у приміщенні. Зокрема, з цього ж приводу Буський медіа портал написав таке:

"На Львівщині 26 школярів знепритомніли під час проведення урочистостей. На виклик до Ожидівської школи приїхали медики екстренної допомоги. Шестеро дітей було госпіталізовано, іншим надано першу медичну допомогу в місцевому фельдшерсько-акушерському пункті.

Все сталося під час молебня до Пресвятої Богородиці, який проходив у актовому залі школи. Окрім школярів, було чимало жителів села. Через велике скупчення людей, перенасичення приміщення запахами квітів, свічок - це викликало у дітей запаморочення.

За словами медиків, причиною поганого самопочуття, головокружіння, головного болю міг стати тепловий удар, недостаток кисню.

Зараз школярі перебуваючи у Буській районній лікарні почувають себе добре. Були проведенні аналізи крові, які ніяких відхилень не показали. Завтра лікарі ще проведуть додаткове обстеження.

- Це не харчове отруєння і не вірусна інфекція, - з впевненістю констатує головний педіатр району Валентина Грабар".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ