Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика  |  Cуспільство

Військовослужбовці в АТО та переміщені особи не проголосують на місцевих виборах

Якщо до кінця червня не будуть внесені зміни до виборчого закону, військовослужбовці, що беруть участь в АТО, а також вимушені переселенців з АРК та зони АТО не зможуть проголосувати на місцевих виборах восени цього року. Про це сьогодні, 22 травня, заявив голова громадської організації «Центр підтримки громадських ініціатив» Андрій Карташов під час круглого столу «Перспективи покращення громадського контролю за веденням Державного реєстру виборців України напередодні місцевих виборів».

Експерт наголосив, що наявний в Україні Державний реєстр виборців значно удосконалений за останні два роки (зокрема, переважну більшість так званих «двійників» ідентифіковано й за потреби видалено, внаслідок чого їхня кількість зменшилася в кілька разів до 2%). Водночас, існує чимало інших проблем.

Згідно з чинним законом, не мають змоги взяти участь у місцевих виборах внутрішньо переміщені особи, попри те, що деякі з них (наприклад, кримчани, які почали виїжджати з анексованого півострова ще в березні минулого року) мешкатимуть на новому місці на час проведення виборів уже півтора року.

Аналогічним чином постають проблеми з голосуванням у військовослужбовців, що беруть участь в АТО. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ