Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

«Львівводоканал» найняв "золоту" охорону

Охорону Львівського міського комунального підприємства «Львівводоканал» майже до кінця 2014 року здійснювало ТзОВ «ЛЕВ». Спочатку року під їх наглядом було кілька об’єктів, а вже через короткий час –усі об’єкти цього комунального підприємства. Однак наприкінці листопада 2014 року з ТзОВ «ЛЕВ» в односторонньому порядку було розірвано договір, а натомість було укладено угоду з іншими охоронними структурами - "Карабінери" і "Аутпост".

Зі слів генерального директора ТзОВ «Лев» Олега Рудницького, з ними було розірвано договір без будь-яких пояснень.

За його словами, за роботу одного охоронця «Львіводоканал» платив ТзОВ «ЛЕВ» 12, 9 грн за годину, а після розірвання договору "Карабінерам" і "Аутпосту" той ж «Львівводоканал» почав платити 20 грн. Не складно порахувати, що різниця становить 7 гривень 10 копійок, це без врахування ПДВ. В місяць надавалися послуги по усіх об'єктах - 10 585 годин. Отож, якщо полічити, то тільки за чотири місяці перевитрати міського бюджету сягнули понад 360 тис. грн. з врахуванням ПДВ.

Що цікаво, охоронці, які працювали на «ЛЕВ» і стерегли майно «Львівволоканалу»  не змінилися, вони просто перейшли з однієї фірми на іншу. Відповідно, якість послуг охорони аж ніяк не покращилась.

З цього приводу, Гал-інфо спробувало взяти коментар у керівництва «Львіводоканалу». Однак там зажадали, щоб їм було надіслано запит. Надіслали. Ось такого змісту: «Відповідно до статті 5, 19, 14 Закону України «Про доступ до публічної інформації» просимо Вас надати  точну та повну інформацію стосовно такого:

1.В який період часу ТзОВ «ЛЕВ» надавало ЛМКП «Львівводоканал»
послуги охорони?

2.Скільки об’єктів ЛМКП «Львівводоканал» та за якою ціною ТзОВ «ЛЕВ» охороняло?

3.В зв’язку з чим ЛМКП «Львівводоканал» розірвав договірні відносини з ТзОВ «ЛЕВ» і коли?

4.З якого періоду, за якою ціною та яка(які) охоронна(і) структури надавали, надають послуги охорони ЛМКП «Львівводоканал», після розірвання договірних відносин з ТзОВ «ЛЕВ»?

5.Чи проводились  тендерні закупівлі по наданню послуг охорони у 2014-2015 роках? Якщо проводились, то хто став переможцем, якщо ні, то в зв’язку з чим такі закупівлі не проводились?

6.Скільки об’єктів ЛМКП «Львівводоканал» та за якою ціною на даний час охороняються?

7.Скільки коштів було витрачено на послуги охорони у 2014 році, скільки коштів витрачено (станом на 01.05.2015 року) на охорону ЛМКП «Львівводоканал» та скільки планується витратити у цьому році загалом?

Отримавши запит, юристи «Львівводоканлу» почали вимагати від нас, що  під запитом був сканований підпис, того хто надсилає запит. Пояснюємо, що Законом про доступ до публічної інформації такого не передбачено. Пояснення не приймається. Що ж, домовляємось, що занесемо письмовий запит у канцелярію.

Але не встигли. «Львівводоканал» відповів. Але як відповів!!! Публікуємо їхню відповідь (зі збереженням стилістики): «На Ваш запит «на отримання публічної інформації» від 18.05.2015 р. повідомляємо наступне: відповідно до п. 4. ст. 13 Закону України «Про доступ до публічної інформації «розпорядниками інформації для цілей цього закону визначаються, зокрема, суб`єкти господарювання, які займають домінуюче становище на ринку або наділені спеціальними чи виключними правами, або є природними монополіями, - стосовно інформації щодо умов постачання товарів, послуг та цін на них.

Лмкп «Львівводоканал» є природнім монополістом на ринку послуг водопостачання та водовідведення, однак, запитувана Вами інформація не стосується умов надання послуг водопостачання та водовідведення та тарифів на ці послуги, відтак, не є публічною інформацією.

З повагою, директор В.Вольський

Виконавці:

Т. Урбанська

У.Горбата».

Отакої, чи то сам В.Вольський чи то його виконавці деруть лаха із Закону про доступ до публічної інформації. Спитати б: а що, вартість послуг з охорони об`єктів «Львіводоканалe» не входить у собівартість тарифів з водопостачання та водовідведення? Ну якщо В.Вольський платить за охорону з власної кишені, то це інша річ. Про такий лицарський вчинок підлеглого Садового слід широко інформувати громаду. Що тут приховувати.  Однак ми маємо сумнів, що це саме так, отож, просимо «Львіводоканал» не паплюжити Закон про доступ до публічної інформації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ