Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

1 квітня розпочнеться весняний призов в армію

Згідно з Указом Президента України завтра, 1 квітня, розпочнеться проведення весняного призову на службу в армію. Про це в інтерв’ю Гал-інфо розповів Львівський обласний військовий комісар підполковник Олександр Тіщенко.
Фото з відкритих джерел.

«Призов розпочинається з 1 квітня, а відправлення до Збройних сил України у нас розпочнуться з 4 квітня. Планове завдання для Львівської області, як завжди, не маленьке, а одне з найбільших в Україні. Ми йдемо другими після Дніпра і Харкова. З Львівщині служити піде близько 750 чоловік», - сказав Олександр Тіщенко.

Він нагадав, що до категорії призовників відносяться громадяни віком від 17 до 27 років, але підлягають призову громадяни від 20 років.

«Тих, кому ще немає 20 років, викликають у військкомат на медичні комісії, але вони призову не підлягають. Нагадаю, що строкова служба триває півтора роки», - зазначив Олександр Тіщенко.

Сирітська доля військкоматів: тест на Верховного Головнокомандувача

Як йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 р. № 185-р., Уряд визначив чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу.

Відповідно до прийнятого розпорядження у квітні - травні 2017 року до Збройних Сил України та інших військових формувань для проходження строкової військової служби буде відправлено 14 135 осіб, із них до: Збройних сил України відправлять 9 135 осіб; Національної гвардії України – 4 200 осіб;  Державної спеціальної служби транспорту – 800 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ