Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові біля богині Діани шукали «добрі руки» для безпритульних тварин

Активісти Товариства захисту тварин та волонтери львівського притулку для бездомних тварин «Милосердя»провели на площі Ринок у Львові, біля скульптури богині Діани акцію загоди Дня захисту тварин. Організатори хочуть привернути увагу львів’ян до проблем безпритульних тварин а також знайти нових господарів вихованцям притулку.

 

Знайти собі чотирилапого друга пропонували по каталогу – зацікавленим роздавали фото котів та собак з коротким описом, пропонували вибрати. Також намагалися прилаштувати сімох кошенят, що трусилися від холоду у клітці.

 

Волонтер притулку «Милосердя» Галина Шклярук каже, що люди цікавляться, підходять, а чи візьмуть тваринку – не відомо. «Буває, приїдуть, подивляться, розчаруються і не захочуть брати. Зрештою, багато людей прос о не знають про наше існування і що ми роздаємо тварин безкоштовно», – каже вона.

 

Зацікавлені львів’яни переважно запитували про породистих собак – колі, вівчарок, ретриверів. Хоча були згідні і на безпородних цуциків. Пані середнього віку, приміром, шукало собаку, схожу на її загиблого улюбленця. «У нас переважно дворняжки, хоча трапляються і породисті собаки. Нещодавно ми мали бульдога, так його забрали аж в Донецьк, він сторожує подвір’я», – каже Галина Шклярук.

 

За її словами, у притулку постійно працюють двоє волонтерів, ще двоє приходять прибирати. Міська влада допомагає хіба що частково грішми на харчування, бракує робочих рук. У притулку мешкає біля 200 собак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ