Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові пікетували консульство Росії з плакатами «Ні кавказькому бандитизму»

Сьогодні, 16 грудня, кілька десятків молодих людей з плакатами «Ні кавказькому бандитизму» прийшли під стіни консульства Російської Федерації у Львові.

«Ми хочемо попередити наших громадян про ситуацію, яка складається в Росії. Росія – на межі етнічної війни. Ми вимагаємо, щоб покарали винних кавказців, котрі вбили з початку літа у Росії п’ятьох людей. Від цього українці також не застраховані», – розповів у коментарі «Гал-інфо» один із учасників акції.

Своєю чергою генконсул Росії у Львові Євген Гузєєв запросив журналістів та одного із пікетувальників до себе. Він зазначив, що не сприймає ідеології радикального націоналізму, бо її носії культивують расову ворожнечу. «Ви зазомбовані молоді націоналісти, нічого не розумієте і не знаєте. Ви прагнете зверхності української нації, сповідуєте ідеологію тоталітарного націоналізму, яку на вас напустив Донцов, Міхновський, Липинський. Ми ніколи не допустимо націоналізму. Націоналізм не буде правити ніде. Демократичні цінності переможуть», – зазначив генконсул.

Він додав, що поки ніхто не довів, що п’ятьох загиблих справді убили кавказці. На цей час ведеться слідство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ