Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польські археологи знайшли на Волині останки понад 230 поляків

Польські археологи під час ексгумаційних робіт на Волині знайшли останки понад 230 поляків, котрі загинули у серпні 1943 року від рук УПА. Переважна більшість знайдених у ямах смерті – це жінки і діти. Про це повідомило Польське радіо.

Як каже один з археологів Олаф Попкєвич, усі рештки були у неглибокій могилі:  "Як вдалося аж стільки людей вдалося помістити в такій малій могилі? Передусім тому, що це були малі діти. Ми знайшли останки понад сотні малих дітей - до 6 років і 50 дітей - до 12 років. Решта скелетів належала, ймовірно, їхнім матерям".

Олаф Попкєвич додав, що знайдено ще одне масове поховання у знищеному селі Воля Островецька: "Ми знайшли, як припускаємо, ще одну масову могилу. Зі спогадів свідків випливає, що тут поховано близько 250 осіб. З огляду на обмежений час, ми змушені відкласти праці на наступний етап ексгумації".

Перша ексгумація жертв волинського конфлікту відбулася 1992 року. Тоді археологи знайшли останки 320 осіб.

Усі останки буде поховано поблизу могили, яку споруджено у 1992 році на місці давнього цвинтаря села Острівці. З ініціативи Ради охорони пам’яті боротьби і мучеництва тут буде збудовано пам’ятник, на урочистому відкритті якого будуть присутні президенти Польщі та України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ