Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найточніший у Львові годинник – на дзвіниці церкви Святого Духа

Годинник, встановлений на будівлі музею «Русалка Дністровая» (колишня дзвіниця зруйнованої церкви Святого Духа) стане найточнішим у Львові, – заявив сьогодні, 21 вересня, під час прес-конференції з нагоди відкриття відреставрованого музею майстер-годинникар Олексій Бурнаєв.

Годинник був встановлений на дзвіниці 1786 року, чимало часу не ходив. Але тепер це музейний експонат, стрілки якого показують точний час, хоча маятник залишився нерухомим. "Візуально нічого не змінилося, але годинник має новий механізм", – повідомив Олексій Бурнаєв.

Але це тільки перша черга робіт, після яких всі механізми автоматизовані, а також  лунатимуть дзвони. Згодом вмонтують пристрій, який прийматиме сигнал із супутника, а відтак, годинник на дзвіниці стане найточнішим у Львові.

«До прикладу, на Ратуші годинник виставляють вручну, тому він має одну-дві секунди похибки. Натомість годинник на дзвіниці буде відбивати точний український час. Я знаю куди я прийду на Новий Рік пити шампанське», – наголосив Олексій Бурнаєв.

Фото - Йосип Марухняк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ