Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Активісти ГО "Розвиток громади" пікетували незаконне будівництво

24 березня у Львові активісти ГО "Розвиток громади" спільно із місцевими мешканцями провели мирну демонстрацію проти незаконного будівництва на вул. Звенигородська, 4.

За цією адресою відбувається будівництво багатоповерхового будинку. Як зазначають місцеві мешканці, новий будинок повністю перекриває їх вікна.

Під час демонстрації активісти наклеїли на паркан забудови плакат "Паспорт незаконного будівництва".

Також вони планували вручити представнику забудовника припис від ДАБІ на припинення будівництва, однак жодного представника будівельної компанії на місці не було.

- До нас звернулися місцеві мешканці через те, що на старій площі, у зоні охорони ЮНЕСКО, проводять будівництво. Юридичний відділ громадської організації почав писати свої звернення у відповідні органи, нам вдалося дізнатися, що цей об’єкт зводять з порушенням чинного законодавства: в 2007 році видано дозвіл на облаштування кафе-бару, а містобудівних умов й обґрунтування не було. Замість цього в забудовника є лише архітектурно-планувальне завдання, відповідно до чинного законодавства, на будівництво мають видати містобудівні умови та обмеження, а їх тут немає, - коментує активіст громадської організації Роман Дуда

Отож, люди поскаржилися  на забудовників, оскільки  новобуд повністю закриває вікна на сусідньому будинку. Відстань між стінами двох будинків  менша, ніж півметра. Відтак у сусідньому будинку з часом  міг з’явитися грибок та сирість. Мешканці прилеглих будинків обурені веденням будівництва та рішуче налаштовані зупинити будь-які забудови.

- Людям замуровують вікна, то про що тут можна говорити? Згідно із санітарними нормами, нове будівництво має відбуватися на відстані від іншого будинку, поруч стара будівля, якщо її замурують, туди не доходитиме повітря, а це сирість, грибок. Ми боїмося, що сусідня будівля з часом просто знищиться. Тепер тут будують ресторан чи то кафе, - розповів мешканець Ігор Клименко

Юристи «Розвитку Громади» написали звернення в Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області щодо здійснення перевірки об’єкта містобудування – Будівництво кафе-бару. Після перевірки  встановили, що замовники будівництва – ПП «Перлина Львова», а також те, що документи на будівництво не відповідають нормам. Було виявлено ряд порушень у відповідності до ст.. 41 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» замовнику будівництва ПП «Перлина Львова» та підрядній організації ПП «Містобудівельне управління №1» видано приписи про зупинення будівельних робіт до моменту усунення порушень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ