Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Архів США оприлюднив ще 3,5 тис. документів у справі про вбивство Кеннеді
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Архів США оприлюднив ще 3,5 тис. документів у справі про вбивство Кеннеді

Національний архів США виклав у п'ятницю у відкритий доступ шосту в цьому році партію документів у справі про вбивство 35-го президента США Джона Кеннеді. Як говориться в поширеному прес-релізі, новий блок містить 3539 документів. Також наголошується, що в поточному році документи по справі більше публікувати не будуть

Нагадаємо 27 жовтня Президент США Дональд Трамп розпорядився опублікувати на сайті Національних архіву близько 2,8 тис. раніше засекречених документів, що стосуються вбивства Кенеді, який був застрелений 22 листопада 1963 року під час поїздки в Даллас (штат Техас). Перший блок документів був оприлюднений 24 липня, ще 676 документів відкрили 3 листопада, 13,2 тис. опублікували 9 листопада, а 17 листопада поширили 10,7 тис. текстів.

Урядова комісія, що розслідувала злочин прийшла до висновку, що вбивство скоїв і діяв поодинці Лі Харві Освальд. В оприлюднених документах в цілому згадуються раніше вже відомі факти, в тому числі зустріч Освальда з радянськими дипломатами в Мехіко за два місяці до замаху на президента.

Трамп пізніше заявив, що має намір опублікувати всі документи, пов'язані з вбивством Кеннеді, з метою "покласти край теоріям змови". Як він пояснив, у відкритому доступі з'являться всі матеріали, "за винятком імен та адрес згаданих в них осіб, які до сих пір живі".

Розсекречений перелік доступний на офіційному веб-сайті Державного архіву США.

ТАСС

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ