Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Бюджетна комісія підтримала проект бюджету Львівщини на 2017 рік

Профільна комісія Львівської обласної ради схвалила проект обласного бюджету на 2017 рік. Відповідне рішення було прийнято на засіданні у вівторок, 20 грудня. Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

Як розповів директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків, на 2017 рік доходи обласного бюджету визначено у сумі майже 11,9 млрд грн, у тому числі доходи загального фонду бюджету –  близько 11, 4 млрд грн, доходи  спеціального фонду бюджету – 0,5 млрд грн.

Відтак видатки загального фонду бюджету становитимуть 11,3 млрд грн, видатки спеціального фонду бюджету – 0,6 млрд грн.

За його словами, пропонується на 2017 рік затвердити резервний фонд обласного бюджету в сумі 30 000 тис. гривень.

Також передбачається в складі видатків обласного бюджету кошти на реалізацію обласних (регіональних) програм у сумі 721 036,5 тис. грн. Всього в  області планують  реалізовувати  більше 40 програм.

Як повідомив голова бюджетної комісії Олег Домчак, на засіданні депутати врахували низку  пропозицій від профільних комісій облради.

Зокрема, підтримано пропозиції голови комісії з питань екології, природних ресурсів Андрія Білоуса скерувати з обласного бюджету  2,5 млн грн для реалізації Програми «Розвитку лісового господарства у Львівській області на 2017-21 рр» йдеться, зокрема, про заходи з лісовідновлення.

Також проголосували за додаткове фінансування Програми «Питна вода» у сумі 3 млн грн.

Окрім цього, було підтримано пропозицію постійної медичної комісії збільшити видатки на  Програми в галузі охорони здоров’я на 7 млн грн. Позаяк це стосується лікування дітей з хронічними захворюваннями,  акушерства, а також  придбання додаткових карет швидкої допомоги.

Підтримали і пропозицію  надати бійцям АТО, які стали інвалідами І, ІІ, ІІІ групи, адресні допомоги у сумі 50 тис. грн, 10 тис. грн. та 8 тис. грн відповідно для лікування та реабілітації  на загальну суму 2,2 млн грн.

Врахували і пропозицію комісії з питань освіти і науки, скерувати перехідні залишки у межах 4 млн. грн. для матеріально-технічного забезпечення, інтернетизацію та облаштування внутрішніх вбиралень у школах населених пунктів Львівщини.

Нагадаємо, проект обласного бюджету заслухали і схвалили профільні комісії обласної ради, також його обговорили на громадських слуханнях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ