Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Через вживання води з нітратами на Кіровоградщині помер малюк

У Новоархангельському районі дитина померла від водно-нітратної метгемоглобінемії. Це сталося за два дні до того, як хлопчику виповнилося б півтора року, інформує прес-служба Держсанепідслужби України.
фото умовне

Мати помітила різке погіршення здоров'я дитини і викликала медиків. Прибувши, вони констатували смерть дитини.

За результатами розтину, серед причин смерті була і водно-нітратна метгемоглобінемія. Цей діагноз, а також залізодефіцитну анемію I ступеня хлопчикові  2014 року народження встановили ще торік, коли він у серпні минулого року перебував на стаціонарному лікуванні в центральній районній лікарні.

Після виписки дитини зі стаціонару його батьки були попереджені про неприпустимість використання води для питних потреб і приготуванні їжі маленькому синові з колодязя, що знаходиться біля їхнього домоволодіння. Адже ще в період вагітності жінки колодязна вода була досліджена на вміст нітратів, тоді цей показник перевищував норматив у 14 разів (709 мг/куб. дм при нормі 50 мг/куб. дм). У зв’язку з цим із майбутніми батьками була проведена відповідна роз’яснювальна робота і вручений протокол із результатами лабораторних досліджень води з колодязя та рекомендаціями не використовувати її для питних потреб і приготування їжі дитині.

Мати хлопчика стверджувала, що використовувала воду лише для технічних потреб. Після його смерті воду з колодязя дослідили знову, на цей раз вміст нітратів у ній перевищував норматив у 17 разів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ