Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Cьогодні в Україні стартував Тиждень безпеки дорожнього руху

За ініціативи Міністерства охорони здоров'я та за участі Міністерства внутрішніх справ, Міністерства інфраструктури, Міністерства освіти і науки, інших міністерств та відомств, наукового середовища, Всесвітнього банку, Всесвітньої організації охорони здоров'я, міжнародних та вітчизняних організацій сьогодні, 9 листопада, в Україні стартував Тиждень безпеки дорожнього руху. Захід проходить в рамках проголошеного Генеральною асамблеєю ООН Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2011-2020 в багатьох країнах світу. Про це повідомила прес-служба МОЗ України.

Головною метою тижня є привернення уваги до проблем травматизму та смертності на дорогах, особливо серед дітей, та поліпшення дорожньої безпеки.

За даними офіційної статистики, за 10 місяців 2015 року в Україні сталося 107 324, з них 20 033 ДТП з постраждалими, в яких 25 028 осіб травмовано та 3 124 загинуло, в тому числі постраждало 3 258 дітей до 18 років і 173 дитини загинуло.

"Дорожньо-транспортний травматизм та високий рівень смертності внаслідок ДТП є актуальною проблемою в Україні, і вирішення її можливе лише завдяки налагодженій міжвідомчій взаємодії", - зазначив заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський.

З боку медичної галузі, як відзначив посадовець, основний акцент необхідно зробити на виявлення факторів ризику ДТП і вирішення проблеми ефективності надання медичної допомоги потерпілим у ДТП на догоспітальному етапі, зокрема, першої медичної допомоги. Важливими завданнями тут є: мінімізація часу початку надання медичної допомоги від моменту отримання травми; мінімізація часу транспортування; кваліфіковане застосування стандартів діагностики та лікування з урахуванням тяжкості травми.

Основним акцентом Тижня є саме безпека дітей на дорогах. За словами заступника директора департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Сергія Дятленка, МОН приділяє значну увагу питанню виховання і профілактики безпеки дорожнього руху. В межах шкільної програми учні 1-9 класів мають 40 годин для вивчення тем, пов’язаних з безпекою на дорозі, ще 56 годин – в позанавчальний час, налагоджена тісна інформаційно-просвітницька співпраця освіти з ДАІ та новою Патрульною поліцією. В рамках Тижня Міністерством освіти і науки України анонсовано проведення Всеукраїнського уроку «Безпека дорожнього руху – це безпека життя».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ