Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Депутати провалили реорганізацію служби екстреної медичної допомоги

Сьогодні, 26 квітня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати не проголосували за реорганізацію служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Львівській області. "За" таке рішення проголосувало лише 42 депутатів, повідомив кореспондент Гал-інфо.

Як зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка, до діючої структури приєднають ще дві юридичні особи: всі робочі місця зберігаються.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин нагадав, що розгляд цього питання п'ять  разів переносили.

У проекті рішення йдеться про припинення діяльності КП ЛОР "Львівська станція швидкої медичної допомоги", КП ЛОР "Дрогобицька станція швидкої медичної допомоги" шляхом приєднання до КП ЛОР "Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф".

Депутати мали зауваження щодо того, що не передбачено конкурс на обрання керівника. Як пояснив Богдан Чечотка, при приєднанні керівник збереже за собою посаду.

"Була проведена комплексна перевірка всіх трьох структур, і зібраного матеріалу достатньо для управлінського рішення. В разі непорозуміння будуть прийматись управлінське рішення. Жодна людина не втратить робоче місце. Було б правильно, щоб керівник підтвердив свій статус шляхом проведення конкурсу", - сказав Чечотка.

Олександр Ганущин заявив, що депутати не можуть зараз розірвати контракт з керівником, бо це буде підставою оскарження цього рішення в суді. 

"Конкурс буде обов'язково, бо усі керівники комунальних закладів будуть обиратися через конкурс", - сказав Олександр Ганущин.

Однак депутати не проголосували за це питання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ