Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати ВРУ та Сейму Польщі спільно вирішуватимуть проблеми транскордоння

23 - 24 листопада в польському місті Красічині та у Львові відбудеться спільне виїзне засідання Комітету з питань транспорту Верховної Ради України та комісії інфраструктури Сейму Республіки Польщі за участю представників вищих органів виконавчої та регіональної влади.

У виїзному засіданні візьмуть участь: Голова Комісії інфраструктури Сейму Республіки Польща Богдан Жоньца, Маршалок Сейму Республіки Польща Марек Кухцінський, Голова Комітету з питань транспорту Верховної Ради Ярослав Дубневич, Міністр інфраструктури і будівництва Республіки Польща Анджей Адамчик, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, Воєвода Підкарпатська Ева Ленярт, Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, Маршалок Підкарпатського воєводства Владислав Ортиль, Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

У програмі першої прикордонної зустрічі на урядовому рівні, котру ініціював Комітет з питань транспорту ВРУ, передбачено огляд проектованого МАПП «Нижанковичі – Мальховіце», презентація пріоритетних проектів поліпшення прикордонної та дорожньо-транспортної інфраструктури, розгляд таких питань, як створення "Євроколії Львів - Варшава", будівництво вузьколійних під`їзних шляхів  на ділянці "Мостиська - Львів".

Окремо буде обговорено перспективи розбудови дорожньо-транспортної та залізничної інфраструктури в контексті впровадження транскордонного проекту "ВІА Карпатія", до якого Україна приєдналась у цьому році, перспективи запуску залізничного сполучення за маршрутом "Київ - Вроцлав - Дрезден – Париж», а також відкриття залізничного сполучення за маршрутом «Львів – Перемишль».

24 листопада у Львові в малій сесійній залі ЛОР за адресою вул.Винниченка, 16 о 12 год. 30 хв. розпочнеться підсумкове засідання. За його результатами буде підписано Декларацію намірів співпраці між Службою автомобільних доріг у Львівській області та Воєводським Управлінням доріг Підкарпатського воєводства. О  15.30 год. відбудеться брифінг для представників ЗМІ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ