Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Діти учасників АТО побачили, як працюють львівські авіадиспетчери

До Міжнародного дня авіадиспетчера діти військовослужбовців-учасників антитерористичної операції військових частин Львівського гарнізону Національної гвардії України завітали до Львівського підрозділу Державного підприємства обслуговування повітряного руху України (Украерорух), де колектив підготував для маленьких гостей пізнавальну зустріч, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Фахівці тренажерного центру ознайомили відвідувачів із Музеєм історії Львівського регіонального структурного підрозділу, експозиція якого наповнювалась не одним поколінням авіадиспетчерів. Також діти оглянули новітній тренажер аеродромної диспетчерської вишки «3D-Tower» із відображенням аеродромного руху, де авіадиспетчери в процесі професійної підготовки та підвищення кваліфікації відпрацьовують різноманітні штатні та позаштатні ситуації в умовах максимально наближених до дійсності.

Маленькі гості регіонального підрозділу Украероруху піднялися також на аеродромну диспетчерську вишку, де диспетчери чергової зміни розповіли про свою роботу та показали дітям, як користуватись авіаційним сигнальним ліхтарем «LIGHT GUN».

«Мені дуже сподобалась екскурсія, я дізнався багато цікавого, чим займаються авіадиспетчери, як вони тренуються. Але найбільше мені сподобалось спостерігати за їхньою роботою під час посадки літака, коли безпосередньо видно сам літак та дії чергової зміни», – поділився враженнями Роман, син учасника АТО із Нацгвардії.

Начальник служби зв’язків із громадськістю Украероруху Інна Доцяк наголосила, що такі екскурсії у співпраці із Украерорухом допоможуть дітям не тільки дізнатися більше про роботу авіадиспетчерів, а й дадуть можливість визначитися із майбутньою професією.

Захід організували соціальний проект «Мій тато захищає Україну» та громадська організація «Центр соціального захисту».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ