Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

До квітня 2012 року у Львові запровадять службу екстреного виклику за єдиним телефонним номером «112»

6 вересня під час засідання комітету з економічних реформ Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога доповів Президенту Віктору Януковичу про стан впровадження в Україні служби екстреного виклику за єдиним телефонним номером «112» та попросив надати статус невідкладного законопроекту, який визначає принципи роботи цієї системи. Про це повідомила прес-служба МНС.

«Я прошу Вас визначити цей законопроект як невідкладний, щоб Верховна Рада за нього проголосувала, а ми почали працювати і впроваджувати цю систему відповідно до закону», - сказав Міністр.

Віктор Балога доповів, що на сьогодні позиції всіх міністерств, які залучені до роботи над цим проектом визначені та узгоджені. Він також зазначив, що за дорученням Президента уже двічі побував у США з метою вивчення досвіду функціонування систем «911» та «333». За результатами цих зустрічей, Агентство США з торгівлі і розвитку виділило кошти на розробку техніко-економічного обґрунтування проекту. При цьому Міністр підкреслив, що ТЕО буде готове до листопада, а в січні 2012 року МНС зможе оголосити тендер на закупівлю обладнання і техніки для впровадження системи, у містах, які прийматимуть чемпіонат Європи з футболу у 2012 році.

«Станом на 30 жовтня техніко-економічне обґрунтування буде завершене. Станом на першу декаду січня ми готові проводити тендери», - повідомив голова МНС.

Віктор Балога запевнив Президента у тому, що МНС впровадить систему у Києві, Львові, Харкові та Донецьку до квітня 2012 року, а повністю служба «112» запрацює по всій Україні до кінця 2014 року.

Відповідаючи на питання журналістів, Міністр зазначив, що під час поїздок у США також вивчалася робота системи «333», яка займається локальними проблемами комунального господарства. За його словами, нині розглядається можливість впровадження такого досвіду в Україні.

«Я думаю, що ми також будемо впроваджувати систему «333». Можливо, у неї буде інша абревіатура, наприклад «111», - повідомив Віктор Балога, додавши, що цей проект запрацює одночасно із системою «112».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ