Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Львова приїжджає найдавніший театр Галичини

До Львова на гастролі приїжджає найдавніший театр Галичини – Коломийський драматичний театр – про „Гал-іnfo” повідомило керівництво у Львівському національному театрі імені Марії Заньковецької.
13-14 грудня відбудуться дві вистави Коломийського драматичного театру у Львівському театрі ім. Марії Заньковецької. Львівським глядачам будуть представлені виставу «Boa constrictor» за повістю Івана Франка та містерію „Гуцульський рік” Гната Хоткевича.
Вистава «Boa constrictor» отримала диплом за оригінальне вирішення на VII Міжнародному театральному фестивалі «Мельпомена Таврії» в місті Херсоні.
 1848 році на хвилі революції в Австро-Угорщині, що дала поштовх українському національному рухові, виник український театр. Оскільки орган українського самоврядування, а саме Руська Рада, центр якої був у Львові, мала серед окружних філій найміцнішу в Коломиї, тож і Коломийська рада взяла на себе ініціативу створення українського театру. Коломийський драматичний театр постійно у творчих пошуках і планує у ювілейному 2008 році подарувати глядачам нові вистави: „Дон Жуан з Коломиї” Леопольда Фон Захер-Мазоха, „Дівка на виданні” засновника театру о. Івана Озаркевича та „Гамлета” Вільяма Шекспіра.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ