Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Двох службовців «Укрзалізниці» підозрюють у корупції під час держзакупівель

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру двом службовцям ПАТ «Укрзалізниця» у скоєнні злочину, передбачено ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України, через що державна компанія зазнала збитків у розмірі 26 млн грн. Про це повідомили в НАБУ.

Зокрема, цих осіб підозрюють у зловживанні службовим становищем всупереч інтересам державного підприємства на користь третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки. 22 та 23 березня підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За версією слідства, наприкінці 2015 – на початку 2016 року тодішній керівник філії ПАТ «Укрзалізниця» та начальник одного з відділів цієї ж філії вступили в змову й використали службове становище під час здійснення закупівлі метизної продукції для потреб «Укрзалізниці» на суму понад 80 млн грн.

Підозрювані, всупереч Закон України «Про здійснення державних закупівель», закуповували продукцію без процедур відкритих конкурсних торгів. Через такі дії службових осіб «Укрзалізниця» переплатила половину вартості на користь суб’єктів господарювання, які виступили постачальниками товарів.

Розслідування даного злочину детективи НАБУ розпочали в червні 2016.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ