Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ердоган: Жінка не може бути рівною чоловікові, оскільки це "суперечить природі"

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вважає, що жінка не може бути рівною чоловікові, оскільки це "суперечить природі". Повідомила Європейська правда з посиланням на турецьке видання Milliyet.

Про це він сказав у Стамбулі на міжнародному зібранні, присвяченому правам і свободам жінок.

"Говорять про якусь рівність чоловіків і жінок. Можна говорити про рівність чоловіків і хлопчиків. Жінки рівні лише з жінками. Не можна говорити про рівність в правах  чоловіка і жінки, бо це суперечить природі", - сказав Ердоган.

Ердоган також виступив з критикою фемінізму в Туреччині, стверджуючи, що феміністки відкидають концепцію материнства. На його погляд, біологічні відмінності між чоловіками і жінками означають, що вони не можуть виконувати аналогічні функції в житті.

"Наша релігія (іслам) визначила становище жінок в суспільстві - материнство, - зазначив Ердоган. - Деякі люди розуміють це, а інші не можуть прийняти. Ви не можете пояснити це феміністкам, бо вони не приймають концепцію материнства".

Нагадаємо, Туреччина є кандидатом на вступ до ЄС, але її членство блокується низкою європейських держав, які вважають, що Анкара не дотримується ключових демократичних стандартів Євросоюзу.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ