Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадянський форум України не застрахований від кишеньковості і політизації — Тарас Возняк

Один з ініціаторів створення мережі громадських організацій „Громадянський форум України” шеф-редактор культурологічного часопису «Ї» Тарас Возняк переконаний, що жодна громадська організація не застрахована від заполітизованості, в тому числі і майбутня мережа Громадянський форум України. Про це він заявив під час сьогоднішньої прес-конференції, відповідаючи на запитання «Гал-info».
За його словами, у декларації про наміри створення Громадянського форуму України чітко виписане ставлення громадськості до сучасних політиків. Саме тому до мережі громадських організацій не можуть входити представники політичних кіл. Тарас Возняк сподівається, що жодна громадська організація, що увійде у мережу Громадянський форум України, не заполітизується і не стане кишеньковою чи провладною.  
«У Верховній Раді представлені не політичні партії, а групи з обслуговування олігархічних чи інших корпоративних інтересів. Відсутність контролю з боку громадян за політиками стимулює їхню безвідповідальність. Поза парламентом також відсутні політичні партії, здатні захистити національні інтереси та змінити існуючі основи української політики», — йдеться у декларації про наміри створення Громадянського форуму України.
Варто відзначити, що сьогодні у Луганську, Херсоні, Чернігові, Харкові, Сумах Донецьку, Києві та Львові відбуваються прес-конференції, на яких ініціативні групи донесуть до громадськості наміри про створення всеукраїнської мережі громадських організацій — Громадянський форум України. До ініціативної групи по створенню такої громадської мережі увійшло 37 представників різних регіонів України, серед яких шеф-редактор культурологічного журналу «Ї» Тарас Возняк, голова центру підтримки правової ініціативи Ігор Марков, голова Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній, координатор Громадського форуму Львова Олег Мацех та інші.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ