Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кошти третього траншу МВФ надійдуть в Україну 16 вересня, – НБУ

Національний банк України очікує надходження третього траншу від Міжнародного валютного фонду в сумі один мільярд доларів завтра, 16 вересня. Про це повідомила глава НБУ Валерія Гонтарєва.

«У нас є повідомлення від МВФ, що завтра ми отримаємо цей один мільярд доларів: частину в СПЗ», – сказала вона.

Раніше Міжнародний валютний фонд схвалив надання Україні нового траншу позики на суму в 1 мільярд доларів після тривалих зволікань.

Президент України Петро Порошенко привітав позитивне це рішення Ради директорів МВФ. Він зазначив, що це рішення відкриває шлях до виділення фінансової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки в обсязі 1 мільярда доларів (вочевидь, ідеться про кредитні гарантії на цю суму – ред.) і Євросоюзу – макрофінансової допомоги в рамках додатково ще 600 мільйонів євро, з боку інших міжнародних фінансових організацій.

У вівторок міністр фінансів Росії Антон Силуанов заявляв, що на зустрічі МВФ Росія буде голосувати проти надання Україні нового траншу позики через неврегульовану справу з боргом часів Віктора Януковича на суму у 3 мільярди доларів, хоча він і розуміє, що це не вплине на остаточне рішення.

Від серпня 2015 року Україна не отримувала нових виплат від МВФ із пакета фінансової допомоги загальним обсягом 17,5 мільярдів доларів, затвердженого у квітні 2015 року. У рамках цієї програми Україна отримала минулого року два транші МВФ – обсягом 5 та 1,7 мільярда доларів.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ