Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів святкує 89-ту річницю Листопадового чину

У центральній частині міста Львова сьогодні, 1 листопада, розпочалиcя урочистості з нагоди 89-ї річниці Листопадового чину. Заходи присвячені вшануванню пам'яті тих, хто боровся за українську державність. Про це «Гал-info» повідомила прес-служба ЛМР.
Пластуни станиці «Львів» зранку підняли прапор на Ратуші, а також сформувати цифру «1918» на площі Ринок. Після цього від Головної пошти розпочалася теренова гра з символічною назвою «Оборона Львова». В ході гри учасники відтворюють події 89-річної давнини у поєднанні із запитаннями і завданнями.
Формуванням живого ланцюга з лампадками, що простягатиметься від Головної пошти, повз ЛНУ ім. І. Франка, до вулиці Листопадового чину відбудеться о 17.00. На цьому відрізку відбувались найбільш запеклі бої у 1918 році. Після створення живого ланцюга учасники візьмуть участь у смолоскипному вимарші до меморіалу УГА, що на Личаківському кладовищі. Там завершаться урочистості, присвячені Листопадовому чину.
Загалом передбачається більш, ніж 150  учасників. Заходи проходитимуть  до 19.00 і включатимуть три етапи – теренова гра, живий ланцюг та смолоскипний вимарш до меморіалу УГА.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ