Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Культура

Львівська філармонія заробила на концертах 2 млн грн

Львівська обласна філармонія за 10 місяців цього року заробила на концертній діяльності та оренді своїх приміщень понад 2 млн грн. З них 200 тисяч використали на оплату податків, ще півмільйона пішло на утримання самого билинку філармонії. Про це сьогодні., 14 листопада, під час слухання бюджетних запитів та фінансових планів обласних комунальних закладів культури повідомив директор філармонії Володимир Сивохіп.

За словами Сивохіпа, колективи філармонії провели понад 300 концертів, до кінця року їх кількість планують довести до 400. Більшість заходів проходять у Львові та містах і районах Львівської області. Близько 80 концертів відбулися за межами Львівщини, ще приблизно 20 разів колективи гастролювали за кордоном.

Фонд заробітної плати Львівської філармонії – 12 млн грн, які покриваються повністю з бюджету Львівської області. У філармонії числяться близько 300 штатних одиниць, то ж на руки один працівник отримує 950-1000 грн.

«У нас є чотири колективи зі статусом академічних. Ми платимо їм надбавку 15-30%, але хотілося хоча би 50%, на наступний рік наш фонд оплати праці мав би становити 14 млн 400 тис. грн. Ми ж розраховуємо заробити на концертній діяльності не менше як 3 млн грн», - зазначив Сивохіп.

Він також запевнив, що з видатками на ремонт будинку, концертного залу тощо філармонія впоралася сама за рахунок власних коштів. Єдина проблема – відсутність достатньої кількості місця для репетицій. Довелося навіть виселити кафе «Куліси». Зараз у філармонії є два орендарі, на яких заробляють близько 100 тис грн на рік. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ