Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівська ОДА та Канадська агенція продовжать співпрацю в аграрному секторі

27 листопада перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич зустрівся з представниками Канадської агенції міжнародного розвитку (CIDA). Метою зустрічі було обговорення результатів реалізації Проекту «Підвищення конкурентоздатності молочного сектору в Україні», який фінансується цією агенцією та реалізується у Львівській та Дніпропетровській областях повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Участь в обговоренні взяли: менеджер проекту CIDA Алан Стюарт, провідний спеціаліст CIDA з питань сільського господарства Давид Джонсон, координатор програм при посольстві Канади в Україні Володимир Сенюк, директор Іван Паньків та координатор Проекту від БО ЛАДС Віктор Тюшка.

Під час зустрічі обидві сторони відзначили своєчасність та високу ефективність Проекту «Підвищення конкурентоздатності молочного сектору в Україні», зокрема його діяльність у підтримці дрібних та середніх господарств-виробників молока, сільських громад, підприємництва у сільській місцевості та розвитку обслуговуючої кооперації на селі.

Як повідомив Богдан Матолич, отриманий досвід Львівська облдержадміністрація розповсюджує серед сільських голів та лідерів на зустрічах, семінарах, демонстраційних показах.

Учасники обговорення також погодили потребу продовження розпочатої роботи у наступні роки та надання пропозицій CIDA щодо пролонгації даного Проекту ще на 5-7 років. Також було заплановано, що у наступній фазі реалізації Проекту Львівська ОДА та Канада підтримуватимуть розвиток кооперативів, нових родинних молочних ферм, кормовиробництва та інші напрямки у тваринництві.

Окрім цього, присутні на зустрічі обговорили необхідність підтримки таких напрямків аграрного виробництва в Україні, як вівчарство, козівництво, м’ясне скотарство, ягідництво.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ