Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Львівтеплоенерго» запустило в Гамаліївське озеро 520 кг коропа

Сьогодні, 8 листопада, працівники ЛМКП «Львівтеплоенерго» вдруге в цьому році провели зариблення Гамаліївського озера, яке знаходиться на балансі теплопостачального підприємства. В озеро запустили 520 кг коропа, привезеного з Великого Любіня.

За словами Володимира Штейбарта, головного інженера ЛМКП «Львівтеплоенерго», згідно з приписами головного державного управління охорони використання і відтворення водних живих ресурсів та управління охорони навколишнього природного середовища, з метою очищення озера від водоростей, користувач – а це ЛМКП «Львівтеплоенерго», - має право проводити зариблення озера рослиноїдними рибами. Тому, дбаючи про належний стан озера, а саме очистку від водоростей, з якого отримує воду один з найбільших об’єктів теплопостачання «Львівтеплоенерго» - ТЦ «Північна» (Тец-2), на базі підприємства було створено СТРГ (спеціальне товарне рибне господарство), яке займається збереженням рибних ресурсів озера, зарибленням, очищенням русла, охороною та слідкує за порядком. Тому, вже вдруге цього року проведено зариблення озера.

Сьогодні в озеро було запущено 520 кг коропа привезеного з Великого Любіня. 4 травня цього року, за участь представників рибної та природоохоронних інспекцій, було вперше проведено зариблення озера. В озеро було запущено 847 кг. товстолоба, та 200 кг. білого амура.

Як розповів начальник ТЦ «Північна» Володимир Єднорог, Гамаліївське озеро - це технічне водосховище, штучно побудоване з метою забезпечення технічною водою ТЦ «Північна». Будівництво озера тривало до 90-х років і проводилося саме для забезпечення потреб технічною водою ТЦ «Північна», яка забезпечує теплом і гарячою водою весь Шевченківський район Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ