Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни не платять за тепло – бо бідні, – соцопитування

Львів’яни не платять за спожиту теплоенергію через свою бідність. Такі результати дало соціологічне опитування, проведене у Львові з 2 по 14 жовтня цього року, Українським центром вивчення громадської думки "Соціоінформ".

  

«Упродовж двох тижнів ми опитували львів’ян про стан оплати рахунків, причини чинної заборгованості за надані послуги, та їхню оцінку якості отриманих послуг з теплопостачання. Опитування проводилось методом інтерв’ю, з репрезентативною вибіркою за ознаками статі та віку населення. Було опитано понад 1200 осіб», - розповіла директор центру «Соцінформ» Наталія Зайцева-Чіпак.

 

За даними опитування, більше половини опитаних вважає, що наявна заборгованість перед «Львівтеплоенерго» виникає через неспроможність людей оплатити рахунки – внаслідок бідності. Третина мешканців Львова вважає, що причиною заборгованостей є непорядність окремих мешканців, адже вони можуть сплатити кошти, однак просто не хочуть цього робити.

 

Вирішенням проблеми більшість опитаних вважає  примусове стягнення заборгованості,  п’ята частина опитаних, як вихід вважає надання субсидій та реструктуризацію боргів. 16,3%   - за солідарну оплату мешканцями заборгованості, а 8,4% є прихильниками накопичення заборгованості перед Теплоенерго аж до розвалу системи.

 

Заступник директора ЛКП «Львівтеплоєенерго» Юрій Приходько вважає, що таке опитування повинно дати позитивні результати, адже тепер в «Львівтеплоенерго» можуть краще зрозуміти причини заборгованості населення та знайти спосіб погашення мешканцями боргів прийнятний для обох сторін.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ