Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Міліціонерів, що жостоко вбили чоловіка у Червонограді, судитимуть

Прокуратура Червонограда довела вину двох працівників міліції Сокальського райвідділу за фактом перевищення службових повноважень. Про це повідомила прес-служба Прокуратури у Львівській області.

 

Досудове слідство у кримінальній справі, порушеній 24.01.2008 року за фактом перевищення службових працівниками міліції, заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого закінчено.

 

Як з’ясовано, 01.01.2008 року, близько 3. 30. міліціонери Сокальського райвідділу області на пл. Січових Стрільців в Сокалі затримали за порушення громадського порядку громадянина К. Оскільки останній відмовився виконати вимогу працівників міліції – добровільно сісти в їхній службовий автомобіль, щоб доїхати до відділку, його примусово помістили в машину.

 

У миашині працівники міліції всупереч вимогам закону, явно перевищивши свої права та повноваження, завдали К. неодноразових ударів руками і ногами в різні частини тіла, внаслідок чого заподіяли останньому тяжкі тілесні ушкодження у вигляді множинних переломів ребер, масивних крововиливів в тканини грудної клітки, спини та голови. Вказані тілесні ушкодження в сукупності викликали розвиток шокового стану та стали причиною смерті громадянина К.

 

Як зазначають в обласній Прокуратурі, незважаючи на довготривалість розслідування цієї кримінальної справи, що було обумовлено необхідністю провести цілий комплекс складних експертиз і значного обсягу слідчих дій, прокуратура довела вину працівників міліції у вчинені злочинів, передбачених ст. 365 ч.3 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та ст. 121 ч.2 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Вказаним особам пред’явлено обвинувачення у скоєнні інкримінованих їм злочинів та взято їх під варту.

 

Досудове слідство закінчено, справу скеровано в суд для розгляду по суті.

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ