Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Мінрегіон пропонує субсидії видавати грошима, які витратять на енергозбереження

Реформа енергоефективності передбачає три прості речі: створення Фонду енергоефективності, монетизацію субсидій та запровадження обов’язкового обліку використання тепла та води. Ці три кроки потрібно робити одночасно. А зміни запустити в дію до нового опалювального сезону. Про це наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у статті для видання «Цензор.НЕТ». Повідомила прес-служба Мінрегіону України.

За його словами, держава витрачає на субсидії понад 50 млрд гривень щороку. «Ці гроші не реінвестуються в жодну цільову програму. Така компенсація не зменшує споживання енергоресурсів і не покращує якість життя в будинках, а залишає все без змін. За такого рівня умов споживання прийде час, коли в держави не вистачить грошей для виплати субсидій».

Він зауважив, що в перспективі норми, за якими нараховуються субсидії будуть поступово зменшені, оскільки споживання енергоресурсів в Україні потрібно зменшити для конкурентоздатності держави. «Тоді у невигідних умовах будуть українці, які нічого не робили зі своїм житлом, отримуючи допомогу від держави. Аби цього не сталося, потрібно монетизувати субсидії, щоб зекономлені на споживанні енергоресурсів гроші люди спрямували на енергоефективність», - підкреслив Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ