Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Буковині пообіцяли свободу слова

“Я постійно відкритий до спілкування з журналістами, жодному з представників ЗМІ не відмовив у коментарі чи інтерв’ю, не відмовив у прямому ефірі”, – зазначив сьогодні, 24 січня, на прес-конференції голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв, повідомила прес-служба Чернівецької ОДА.

За його словами, незалежна преса – важливий інститут громадянського суспільства, і на Буковині впроваджуються європейські стандарти взаємодії влади і засобів масової інформації. Так, відзначив Михайло Папієв, крайова влада не має власних друкованих чи електронних ЗМІ, облдержадміністрація не здійснює акредитацію журналістів на свої заходи, не було жодного випадку тиску на представників радіо, телебачення чи газет.

Голова облдержадміністрації повідомив, що восени на Буковині перебувало близько 30 журналістів з інших областей України, і зараз в їх виданнях з’являються публікації про наш край, вони діляться враженнями. “Я помітив одну характерну особливість у цих публікаціях: вони виявляють захоплення тим, що для нас уже стало звичним, - сказав Михайло Папієв. – А погляд збоку – свіжий, неупереджений – завжди корисний, тому нам треба навчитися пишатися тим, що маємо, підтримувати імідж рідного краю”.

Голова облдержадміністрації зауважив, що якось під час прямого ефіру на радіо хтось з журналістів висловив пропозицію щодо спілкування у неформальній атмосфері. “Вносьте пропозиції про формат наших зустрічей – якщо він буде сприйнятий медійним середовищем, я прийму такий формат”, – сказав Михайло Папієв. – А вже сьогодні, наприклад, пропоную вам виїзні прес-конференції в районах області, щоб краще пізнати Буковину. Якщо вам цікава така ініціатива, то давайте про це зараз і домовимось. А користуючись нагодою, вкотре хочу ствердити: жодних загроз для свободи слова в регіоні немає і не буде. Свобода слова на Буковині буде забезпечена.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ