Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині фальшивих доларів не виявили, але на попередження Нацбанку зважають – Денис Харчук

Національний банк України (НБУ) попереджає про виявлення нового варіанту підробок банкнот номіналом $100 зразка 2003 року. Проте на Львівщині підробок не виявлено. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив прес-секретар УМВСУ у Львівській області Денис Харчук.
„Таке попередження надійшло від Нацбанку. Ми будемо реагувати на повідомлення про виявлення фальшивих грошей. В управлінні є спеціальний підрозділ, який займається виявленням фальшивомонетчиків. Про якісь додаткові заходи безпеки чи інформування про фальшиві долари, окрім банків, сьогодні не вживають”, – розповів Денис Харчук.
Як зазначив Денис Харчук, на фальшивих доларах, за інформацією Нацбанку, захисна стрічка банкноти імітована друком, з обох боків флуоресціює оранжевим кольором, макротекст частково читається, захисні волокна імітовані підмальовуванням. Зображення чорного кольору на лицьовій стороні банкноти і зображення на оборотній стороні виконані поліграфічним способом, який утворює рельєф фарби.
Нагадаємо, що Нацбанк попереджає: серійні номери на фальшивих доларах, друк Казначейства і реквізит банку виконані поліграфічним способом, який відповідає оригіналу, але зображення відрізняються від оригінальних. Крім того, оптично-змінне зображення "100" виконане зеленою фарбою з блиском, ефект зміни кольору не відтворений. Не відтворені також магнітний і інфрачервоний захист, зате імітовані неіснуючі реквізити Федерального резервного банку - "С1","С8","В7".
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ