Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині готують миротворців для виконання завдань Місії ООН у Ліберії та Конго

Галицька земля вже вкотре сталамісцемпідготовки льотчиків та особового складу чергової ротаціїукраїнського миротворчого контингенту Сьогодні, 5 листопада, на базі 3-го окремого полку армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, що дислокується у Бродах, розпочалось бойове злагодження особового складу, відібраного кандидатами на посади у складі 56-го окремого вертолітного загону ЗС України чергової ротації, для виконання миротворчих завдань Місії ООН у Ліберії. Про це повідомили у регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

Під час теоретичних та практичних занять, що триватимутьз майбутніми миротворцями у період з 5 до 26 листопада, вивчатимуть теми спеціальної підготовки, організації польотів, удосконалюватимуть теоретичні знання та практичні навички льотного складу та спеціалістів інженерно-авіаційної служби, а також фахівців зв’язку і тилового забезпечення. Військовослужбовці всебічно готуватимутьсядо виконання оперативних завдань у складі миротворчої місії, удосконалюватимуть навички володіння штатним озброєнням, технікою тощо. 

Також у період зборів усім військовослужбовцям зі складу наступної ротації, які проходитимуть службу у непростих кліматичних та санітарно-епідеміологічнихумовах, будуть зроблені необхідні лікарсько-санітарні процедури.

Водночас у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, що на Львівщині, завершено сертифікацію кандидатів на посади до складу 18-го окремого вертолітного загону ЗС України, що виконуватиме завдання у складі Місії ООН у Демократичній Республіці Конго.

Слід наголосити, що під час виконання навчально-бойових завдань українські вертолітники вперше за роки незалежності нашої держави льотний склад виконав пуски керованих ракет «Штурм-В», вартість якої становить 60 тисяч американських доларів. Ці затрати відшкодовуються ООН у межах підготовки українських миротворців до першої ротації.

Уже наприкінці листопада перші миротворці нової ротації вирушать до Центральної Африки, де прийдуть на зміну своїм колегам, котрі виконують миротворчі завдання у складі сил Місії ООН зі стабілізації ситуації у ДР Конго. Зараз у цій країні перебувають 157 українських миротворців, 4 вертольоти Мі-24, автомобільна й спеціальна техніка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ