Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині кількість вчинених злочинів удвічі більша, ніж по Україні, - прокурор

Криміногенна ситуація у нашому регіоні у мене викликає суттєве занепокоєння. У 2016 році ми маємо невтішні тенденції. Про це сьогодні, 17 лютого, під час прес-конференції повідомив прокурор Львівщини Юрій Квятківський.

«На жаль, слід констатувати, про збільшення (+11%) кількості вчинених кримінальних правопорушень, яка є вдвічі більшою ніж по державі (+4,9%). Негативна тенденція спостерігається і при реєстрації тяжких та середньої тяжкості злочинів на 23,4% та 10,8%, відповідно.

Найбільший показник росту злочинності на 10 тис. населення спостерігається у  Запорізькій області (272,9),     м. Києві (265,3), Кіровоградській області (190,5). Водночас, найменший – у Луганській області (55,7), Тернопільській області (66,1) та  Івано-Франківській області (71,6)», - сказав Юрій Квятківський.

Він наголосив, що найбільший ріст злочинності у 2016 році в порівнянні з 2015 роком  спостерігався у м. Моршині (53%), м. Стрию (42%) та у Старосамбірському районі (25%). Водночас, найменший ріст мав місце у Миколаївському районі (-20,8%), у Бродівському районі (-15,5%) та у Золочівському районі (-8,9%).

За словами прокурора, відбувся значний ріст окремих видів злочинів, а саме:

проти життя та здоров’я на 12,2%, умисних тяжких тілесних ушкоджень на 26,8%, (у т.ч. що спричинили смерть на 80%);

крадіжок на 18,1% (у т.ч. квартирних крадіжок на 85%, 1 916 );

грабежів на 23,4%, розбоїв на 10,3%;

незаконних заволодінь транспортними засобами на 14,5%;

викрадення номерних знаків на 142%.

«У цьому контексті не зайвим буде сказати про камери відео спостереження, які допомогли б ефективніше розкривати такі злочини. Слід зазначити, що на території м. Львова  встановлено 126 камер відеоспостереження і ще 21 має запрацювати. Незважаючи на ріст злочинності у Турківському районі на 30,4%, Самбірському районі на 17,3%, у м. Самборі на 32,9%, та у Жовківському районі на 8%, камери відеоспостереження там взагалі відсутні. Водночас, в більшості випадків органи місцевого самоврядування обмежуються встановленням таких на адміністративних будівлях, не дбаючи про безпеку громадян», - наголосив прокурор.

Юрій Квятківський зазначив, що причинами росту зазначених правопорушень є відсутність проведення системного аналізу органами Національної поліції, невстановлення причин та умов, що сприяють їх вчиненню та непроведення належної профілактичної роботи.

«Як наслідок, на 6,6% збільшилась кількість вчинених злочинів раніше судимими та на 15,4% вчинених групою осіб. Крім зазначених недоліків, які характеризують неефективну діяльність органів поліції, слід зазначити і те, що на разі реформа органів поліції ще не завершена, а відтак результативністю у протидії злочинності на згаданих мною вище напрямах хвалитись ще зарано», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ