Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині під час профілактичної акції виявили 32 випадки раку шийки матки

Під час акції з ранньої діагностики раку шийки матки на Львівщині оглянули 52 904 жінки. Із них віком до 19 років – 4%; від 18 до 49 років – 71%; у віковій групі понад 50 років – 26% жінок, повідомили в прес-службі Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Серед оглянутих виявлено цитологічно 1 534 випадків патології, що становить 2,9% від всіх оглянутих. Цитологічно рак виявлено у 32 жінок, підозра на рак – 45 жінок , важких дисплазій – 85 жінок, легких дисплазій – 198 жінок. Взято на диспансерний облік 4 654 жінки з цитологічною та візуально виявленою патологією шийки матки.

З приводу профілактики раку грудної залози оглянуто 52 904 жінки, виявлено патологічних станів 2 234, проведено 286 мамографій. Цитологічно виявлено 34 раків грудної залози . На диспансерний облік взято 1 584 жінки з патологією грудної залози.

Всі жінки з виявленою патологією шийки матки та грудної залози переведені під спостереження районних онкологів, в плановому порядку проходять дообстеження і відповідне лікування.

Нещодавно в області пройшла також акція з раннього виявлення онкопатологій статевої сфери у чоловіків

Цього року вперше під час акції у Львівському державному регіональному лікувально-діагностичному центрі безкоштовно проводилось обстеження на простатоспецифічний антиген. Всього було обстежено 3 020 пацієнтів, а ультразвукове обстеження простати зроблено 4 274 пацієнтам.

Всього за час проведення акції обстежено майже 10 тисяч пацієнтів. Було виявлено 91 хворого на рак простати, 113 осіб були скеровані у спеціалізовані відділення для уточнення діагнозу та подальшого лікування. Додаткове обстеження потребували 74 хворих.

На предмет раку яєчка було оглянуто 794 хворих (у 11 запідозрено пухлину). Хворі скеровані у спеціалізовані відділення для проведення обстеження та визначення подальшої тактики лікування.

Також при оглядах було виявлено 13 хворих з пухлинами сечового міхура та 5 хворих з пухлинами нирки. 

Проведення необхідних акцій є надзвичайно актуальним та інформативним заходом, адже дозволяє виявити патологію на ранній стадії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ