Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Обласні медзаклади налагоджують співпрацю з польськими установами охорони здоров’я

Упродовж 20-22 вересня делегація Львівської області здійснила робочий візит до Підляського воєводства (Республіка Польща) з метою налагодження контактів між самоврядними органами та інституціями з обох регіонів. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Львівщину представляли депутат керуючий справами Львівської обласної ради Валентин Харлов, депутат обласної ради Михайло Гичка, Мар’яна Возниця, головний лікар Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАДИТ та виконавчий директор Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» Галина Литвин.

Представники Львівщини провели двосторонні зустрічі з Віце-маршалком Підляського воєводства Богданом Диюком, Президентом міста Сувалки Чеславом Ренкевичем, Старостою Замбровського повіту Робетром Росяком, бургомістром Суховолі Міхалом Матискелем, ректором Медичного Університету у Біломустоціпроф Адамом Крентовським.

У ході візиту учасники відвідали медичні заклади регіонального підпорядкування, зокрема Спеціалізований психіатричний самоврядний публічний заклад охорони здоров’я в Сувалках,Воєводську лікарню д-ра Людвіка Ридигера в Сувалках, Воєводську об’єднану лікарню ім. Єнджея нядецького в Біломустоці та обговорили перспективи налагодження співпраці медичних установ Львівщини та Підляшшя. Крім того, представники Львівщини взяли участь у відкритті ІІІ Транскордонної Спартакіади, ознайомилися з діяльністю Науково-Технологічного парку Польща-Схід, а також обговорили напрямки співпраці в Центром промоції Підляшшя.

В останній день візиту, під час Східного Економічного Конгресу, найбільшої події такого рівня в Підляському воєводстві, за участі Віце-маршалка Підляського воєводства Богдана Диюка відбулося підписання угод про співпрацю між Львівською обласною клінічною лікарнею та Воєводською лікарнею д-ра Людвіка Ридигера в Сувалках, а також Львівською обласною дитячою клінічною лікарнею «ОХМАДИТ» та Воєводською об’єднаною лікарнею ім. Єнджея Снядецького в Біломустоці.

Як повідомив Михайло Гичка, налагоджена співпраця стосується передовсім розвитку медичних інституцій з Польщі та України задля покращення доступу до високоякісної медичної допомоги у сфері урологічних захворювань.

За інформацією Мар’яни Возниці, «ОХМАДИТ» має намір співпрацювати в польськими колегами у сфері охорони здоров’я матері та дитини в прикордонних територіях Польщі і України  в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

Візит делегації Львівщини є черговим кроком у поглибленні співпраці області з польськими колегами, що має на меті спільну підготовку та реалізацію транскордонних проектів зокрема. Наприкінці жовтня очікується візит делегації Підляського воєводства на Львівщину з метою затвердження конкретних напрямків та пріоритетів співпраці, а також підготовки спільних проектів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ